امروز: سه‌شنبه - 27 شهریور 1403

لینک کوتاه خبر:

https://dr-rezaei.com/?p=17125

گزارش هفتگی نماینده دشتستان (از 20 تا 26 مرداد ۱۴۰۳)؛

روایت و سؤالات نماینده دشتستان از وزرای پیشنهادی دولت/ جلسه صادرکنندگان استان با معاون دیپلماسی اقتصادی وزیر امور خارجه

نماینده مردم دشتستان در مجلس شورای اسلامی و سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی در گزارش هفتگی خود از روایت و سؤالات نماینده دشتستان از وزرای پیشنهادی دولت و جلسه صادرکنندگان استان با معاون دیپلماسی اقتصادی وزیر امور خارجه خبر داد.

دکتر ابراهیم رضایی در یادداشت هفتگی خود ( از 20 تا 26 مرداد ۱۴۰۳) با عنوان “هفت نوشت” نوشت: روز شنبه (۲۰ مرداد) پس از چند ملاقات در برازجان راهی فرودگاه بوشهر و عازم تهران شدم. از فرودگاه به مجلس رفتم، در دفتر با تعدادی از مراجعه‌کنندگان ملاقات کردم و برخی مسائل شهرستان را از دستگاه‌های اجرایی پیگیری کردم.

شب به همراه تعدادی از نمایندگان با گزینه پیشنهادی رئیس‌جمهور برای وزارت امور خارجه ملاقات کردیم، سؤالات و شبهاتی داشتیم که باید پاسخ داده می‌شد.

با معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت در جهت تسهیل در صدور مجوزهای کسب و کار در دشتستان گفتگو کردم. تماس‌هایی با مدیران بنیاد مسکن، نفت، جهاد کشاورزی، ارتباطات و قوه قضائیه در مورد مسائل و مشکلات مردم تماس داشتم.

روز یکشنبه (۲۱ مرداد) در جلسه علنی مجلس برخی ایرادات شورای نگهبان به مصوبات مجلس رفع شد. بالاخره نامه معرفی وزرای پیشنهادی کابینه چهاردهم رسید و در صحن قرائت شد. بلافاصله تماس‌ها و سفارش‌ها شروع شد! دستور جلسه بعد از ظهر کمیسیون امنیت ملی بررسی آئین‌‌نامه داخلی کمیسیون بود.

عصر در جلسه‌ای با نمایندگان انقلابی مجلس، صلاحیت وزرای پیشنهادی را بررسی کردیم، از آنجا که طبق قانون رئیس جمهور جهت معرفی وزرا الزامی به استعلام از نهادهای نظارتی ندارد و برخی گزینه‌ها مشکوک هستند پیشنهاد کردم که هر کمیسیون وزرای تخصصی حوزه خود را استعلام بگیرد.

به دفتر آمدم و تا شب با دو تن از نخبگان کشور و استان ملاقات کردم. هماهنگی نهایی را با معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جهت برگزاری جلسه مشترک با صادرکنندگان و فعالان اقتصادی استان انجام دادم. با رئیس دیوان محاسبات درباره برخی احکام قانون و اجرای آن گفتگو کردم.

صبح روز دوشنبه (۲۲ مرداد) ابتدا در جلسه هیات رئیسه کمیسیون امنیت، سازوکار بررسی برنامه وزرا در کمیسیون را بررسی و مصوب کردیم. از ۸ صبح بررسی برنامه وزرای پیشنهادی آغاز شد، اولین وزیر آقای عراقچی گزینه پیشنهادی وزارت امور خارجه بود.

روال معمول این است که ابتدا وزیر پیشنهادی خلاصه‌ای از سوابق و برنامه خود مطرح می‌گوید و سپس نمایندگان سؤالات و نظرات خود را مطرح می‌کنند و در انتها وزیر پیشنهادی به سؤالات پاسخ می‌دهد. با هر کدام از وزرا یک جلسه یک‌ونیم ساعته پیش‌بینی شده بود اما برای وزرای تخصصی هر کمیسیون دو جلسه پیش‌بینی شده بود لذا برای وزرای پیشنهادی اطلاعات، امور خارجه، دفاع و کشور دو جلسه برگزار شد.

جلسه اول گزینه پیشنهادی وزارت امور خارجه نیمه‌تمام ماند و بخشی از مطالب به جلسه دوم موکول شد. جلسه بعدی با وزیر پیشنهادی دادگستری بود، ابتدای جلسه بودم اما در میانه آن به وزارت امور خارجه رفتم و به همراه تعدادی از صادرکنندگان و فعالان اقتصادی استان و دشتستان در جلسه مشترک با معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه شرکت کردم، موضوع جلسه طرح و پیگیری مشکلات صادرکنندگان استان بود، جلسه خوبی بود، علاوه بر معاون دیپلماسی اقتصادی، مدیرانی از سازمان توسعه تجارت و وزارت جهاد کشاورزی هم در جلسه حضور داشتند، همه صادرکنندگان مشکلات خود را مطرح کردند، آقای دکتر صفری در جلسه، با سفیرمان در هند و اندونزی و نیز با معاون بانک مرکزی و تعدادی دیگر از مدیران و دیپلمات‌ها تماس گرفت و دستوراتی داد.

قرار است که در اواخر تابستان در هند و اواسط پاییز در اندونزی نمایشگاه برگزار شود و فعالان تجاری از هم‌اکنون به دنبال بهره‌برداری حداکثری از نمایشگاه و حضور خود در کشورهای مقصد هستند.

دو محصول عمده‌ای که بیشتر تمرکز جلسه معطوف به آنان بود خرما و آبزیان بودند. پس از جلسه بلافاصله به مجلس برگشتم و به آخر جلسه کمیسیون با وزیر پیشنهادی دفاع رسیدم. جلسه کوتاهی با برخی اعضای کمیسیون هنگام ناهار داشتیم.

بعد از ظهر در جلسه کمیسیون امنیت ملی وزرای پیشنهادی نیرو، آموزش و پرورش، راه، اطلاعات و ارتباطات آمدند. موضوع برق صنایع و عمل به وعده‌ها را در جلسه با وزير پیشنهادی نیرو، موضوع رسیدگی به فرهنگیان و اهمیت کار فرهنگی در مدارس را با وزیر آموزش و پرورش و موضوع پیام‌رسان‌های بومی، فعالیت‌های فضایی و شبکه ملی اطلاعات را با وزیر پیشنهادی ارتباطات مطرح کردم.

از وزیر پیشنهادی راه در مورد کریدورها پرسیدم که هیچ اطلاعاتی در این موضوع استراتژیک نداشت و نتواتست پاسخ بدهد. با وزیر اطلاعات هم در مورد استعلام اعضای کابینه و مدیران دولت نکته‌ای را گفتم.

آقای مومنی وزیر پیشنهادی کشور را در مجلس دیدم، گفتم که شنیده‌ای که یکی از نزدیکان رئیس‌جمهور توئیت کرده و نوشته که رئیس جمهور از معرفی شما پشیمان شده و می‌خواهد پس بگیرد؟ آقای مومنی بی‌درنگ گفت که اگر چنین شود خدا را شکر می‌کنم. از این اخلاق و حب نداشتن به مسئولیت و مقام خوشم آمد. جلسات با وزرای پیشنهادی تا شب طول کشید.

روز سه‌شنبه (۲۳ مرداد) در کمیسیون میزبان وزرای پیشنهادی کشور، کار، ورزش، دفاع، اقتصاد، علوم، صنعت و بهداشت بودیم.

فضای جلسه وزرای پیشنهادی کار و بهداشت به علت سوابق تند و پرحاشیه ایشان چالشی بود. به وزیر پیشنهادی بهداشت پیشنهاد کردم که انصراف دهد، از سوابقش در دفاع مقدس تجلیل و به سوابقش در فتنه اعتراض کردم، دلایلی آوردم و گفتم با توجه به روحیه و تفکرات ایشان حتی اگر رای هم بیاورند نمی‌توانند در ساختار فعلی کار کنند.

در راهروی مجلس با وزیر اطلاعات در مورد سابقه و سلامت چند گزینه پیشنهادی گفتگو کردم.

وضعیت برخی پروژه‌های دشتستان را از مدیران راهداری و سازمان برنامه پیگیری کردم. از وزیر کشور در مورد مدل انتصابات و تاثیر از بیرون و رسیدگی به کارکنان وزارت کشور، از وزیر کار در مورد حقوق بازنشستگان، از وزیر ورزش در مورد فاصله امکانات تهران تا شهرستان و مافیای فوتبال، از وزیر دفاع در مورد معیشت بازنشستگان نیروهای مسلح و حفاظت از شخصیت‌های مهم، از وزیر پیشنهادی اقتصاد در مورد سرمایه‌گذاری خارجی و شفافیت، از وزیر علوم در مورد کار فرهنگی و بودجه دانشگاه های دور از مرکز و جمع کردن دانشگاه های آپارتمانی و از وزیر صنعت در مورد انتزاع وزارتخانه سئوال‌هایی پرسیدم یا مطالبی در این باره عنوان کردم.

روز چهارشنبه (۲۴ مرداد) آخرين روز بررسی صلاحیت وزرا در مجلس بود. پس از حضور در جلسه فراکسیون انقلاب اسلامی، در کمیسیون امنیت ملی میزبان وزیر پیشنهادی امور خارجه بودیم.

چند سوال از وی از جمله در مورد نسبت او با آقای ظریف، ادامه مذاکرات با غرب و نیز آرایش سیاست خارجی در صورت رای‌آوری ترامپ و تغییر ساختار وزارتخانه پرسیدم که نسبتاً پاسخ داد.

در ادامه وزرای پیشنهادی کشور، ارشاد، اطلاعات، نفت، کشاورزی و میراث فرهنگی آمدند. به وزیر نفت در مورد ساختار اشتباه شرکت نفت از جمله در مورد میادین و مناطقی همچون نفت نرگسی مطالبی گفتم، قبول کرد.

برنامه وزیر ارشاد ضعیف بود و مشخص بود که چندان انگیزه وزارت ندارد، به او گفتم که در برنامه شما اشاره‌ای به موضوع مهم سواد رسانه‌ای نشده است.

به وزیر پیشنهادی جهاد کشاورزی گفتم که در آستانه فصل برداشت خرما هستیم و کشاورزان دشتستان و بوشهر بشدت نگران هستند و لازم است که این مسئله در اولین دستور کارهای شما در وزارت جهاد قرار گیرد، آقای نوری پذیرفت و قول داد که در صورت کسب رای اعتماد به استان سفر کند.

از وزیر پیشنهادی میراث فرهنگی در مورد سوابق امنیتی او در خوزستان و نیز در فتنه و چند پرونده دیگر سؤالاتی کردم که پاسخ‌هایی داد. شب به دفتر آمدم و به برخی امور عقب‌افتاده رسیدگی کردم. با تعدادی از مديران راجع به مسائل و پروژه‌های شهرستان گفتگو و پیگیری کردم.

روز پنجشنبه (۲۵ مرداد) در جلسه فراکسیون گام دوم مجلس، صلاحیت وزرای پیشنهادی را بررسی کردیم، بر سر گزینه وزارت راه مباحث مفصلی شکل گرفت و جلسه دوقطبی شد، گفتم با تعارف و رودربایستی نمی‌توانیم به وزیری رای بدهیم، حق‌الناس است و باید دقیق و جدی برخورد کنیم. به دفتر آمدم و تا بعد از ظهر به نامه‌های وارده رسیدگی کردم، عصر تا شب هم در جلسه دیگری با تعدادی از همکاران، برنامه‌ها و صلاحیت وزرای پیشنهادی را بررسی کردیم، اطلاعاتمان را به اشتراک گذاشتیم تا فهم‌مان از توانایی ایشان کامل‌تر شود.

روز جمعه (۲۶ مرداد) هم عمدتاً به مطالعه برنامه‌های وزرای پیشنهادی گذشت، برخی خوب، برخی کلی‌گویی، برخی ضعیف و برخی آبکی بود. نطق‌هایم را برای موافقت یا مخالفت با برخی وزرا آماده کردم تا اگر از قرعه بیرون آمدم آمادگی داشته باشم.

برچسب ها:

اخبارهای مشابه:

دیدگاه:

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

آخرین مطالب: