دکتر ابراهیم رضایی در نشست میز ملی خرما در بوشهر با تقدیر از تلاش های صورت گرفته برای برگزاری جشنواره، نمایشگاه و میز خرما، اظهار داشت: باید از تجربه سایر کشورها در حوزه خرما از تولید و برداشت و بسته بندی گرفته تا فرآوری و صادرات و برندینگ استفاده کنیم.
رضایی اضافه کرد: در چنین نشستهای چند ساعته نمیتوانیم همه مشکلات را حل کنیم و باید دست به دست هم دهیم و مشکلات کوچک را حل کنیم.
وی تامین سرمایه در گردش فعالان حوزه خرما را یکی از نیازهای اساسی در این حوزه دانست و خاطرنشان کرد: در زمینه ارائه تسهیلات باید جهت دهی مناسبی صورت گیرد تا مشکلات فعالان حوزه خرما حل شود. برخی از فعالان خرما لنگ یک یا دو میلیارد تومان هستند که باید دست آنها را بگیریم.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مصرف دولت را یکی دیگر از موضوعات دانست و بیان کرد: امسال هفت هزار میلیارد تومان برای تغذیه دانش آموزان در نظر گرفته شده است که انتظار می رود دولت خرما را هم به این سبد اضافه کند چراکه ارزش بالایی دارد.
رضایی با اشاره به اینکه برخی از سیاستها از گذشته اشتباه بوده است، افزود: سالها برای کالاهایی همچون روغن یارانه پرداخت شده است و انتظار میرود این یارانهها به محصولات کشاورزی از جمله خرما داده شود.
عضو کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی استفاده از ظرفیت تهاتر برای صادرات خرما را یک پیشنهاد خوب دانست و افزود: کشاورزی باید از ارز نیمایی جدا شود و این کار میتواند کشاورزی ما را متحول کند و تلاش خواهیم کرد که حوزه کشاورزی مستثنی شود.
وی با اشاره به اینکه برخی از فروشگاههای زنجیره ای مردم را غارت میکنند، خاطرنشان کرد: برخی از این فروشگاهها با کلاهبرداری سودهای چند هزار میلیاردی به جیب میزنند که کسب و کارهای خرد را نابود میکنند و ثروت نصیب یک نفر می شود. برخی از این فروشگاهها از خارج میآیند و سرمایهگذاری میکنند.
رضایی با بیان اینکه نظارت مناسبی بر این فروشگاههای زنجیرهای وجود ندارد، تصریح کرد: انتظار میرود که با نظارت دولت سودها تعیین شود تا به مردم ظلم نشود و برنامهریزی شود که این سودها نصیب کشاورزان و دیگر فعالان این حوزه نیز بشود.
وی با بیان اینکه باید تلاش شود که بخش خصوصی در کشور قدرتمند شود افزود: در حوزه خرما بخش خصوصی قدرتمند نداریم و انتظار میرود که کنسرسیومی شکل بگیرد که توان تامین و صادرات را داشته باشند.